Cellox 20 för hudföryngring/förbättring, kärl, pigmentering, rosacea och akne

Cellox 20 behandlar eller tar bort:

Ytliga kärl - Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet.

Rosacea -  Rosacea är en inflammatorisk sjukdom som ger hudbesvär i pannan, på näsan och kinder. Vanliga symtom är rodnad, utslag och att det känns varmt i huden. Ytliga blodkärl är vidgade. Vid kärlreducering med IPL skickas ljus in som söker sig till det röda hemoglobinet. Reaktionen beror bland annat på kärlets storlek • Små fina kärl förångas av värmen och försvinner direkt. • Större kärl blir syrefattiga, blodet koaguleras och det kan dröja upp till 3 veckor innan kärlreducering syns. Det kan krävas upprepade behandlingar.

Pigmentfläckar / åldersfläckar- Pigmenteringar är överskott av melanin och uppkommer av olika anledningar så som exponering av sol, ålder eller hormonförändringar. Pigmenteringar som beror på sol och ålder reduceras effektivt med IPL. Ljuset sönderdelar pigmenten. Pigmenten kommer upp till hudytan och flagnar bort efter 5-12 dagar. Antal behandlingar som krävs är individuellt, men varierar vanligtvis mellan 3-6 behandlingar med 3 veckors mellan rum.

Hudförbättring och -föryngring - Med åldern blir huden slappare och rynkor träder fram. Detta beror på att produktionen av collagen och elastin minskar. Behandling med Cellox 20 ökar produktionen av kollagen genom aktivering av en specifik sort av celler som kallas för fibroblaster. Detta gör att huden stramas upp, får mer elasticitet och lyster. Antal behandlingar som behövs är mellan 3-6 med 3 veckors mellanrum.

Acne - Akne kan beror på inflammerade talgkörtlar, överproduktion av talg eller hormoner. Ärftlighet kan ha en stor betydelse. Akne fås vanligen under tonåren och beror på hormonförändringarna i samband med puberteten. Det sitter oftast i ansiktet men ibland även på bröstet och ryggen. Det går att bli av med akne men det tar tid.

IPL ljuset lindrar inflammationen eftersom den har en effektiv inverkan på aknebakterierna. Värme sprider sig i huden och påverkar bakterierna och inflammationen då aknebakterierna inte trivs i för varm temperatur som IPL lämnar. Det kan behövas mellan 2-6 behandlingar med 3 veckors mellanrum mellan behandlingarna.

Att tänka på före behandling:

Man bör inte sola fyra veckor innan och efter behandling.
Använd alltid hög spf, lägst 30 helst 50.

Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.